Springrolls worden ook wel lenterolletjes genoemd. Heerlijk tijdens zonnige dagen of als lichte lunch/maaltijd. De springrolls zijn goed voor te bereiden, dus ideaal om mee te nemen! Vele variatiemogelijkheden, dus maak je eigen favoriet. Bekijk het filmpje op onze Instagram/facebookpagina voor de werkwijze. Volg het basisrecept, maar geef er je eigen draai aan!
200 g zalm, garnalen, surimi, kip, vlees (waar je zin in hebt)
8 vellen rijstpapier
Chillisaus/sojasaus
Voorbereiding:
Kook de rijstnoedels gaar en spoel ze af met koud water.
Snijd al de groenten in reepjes (of bereid wokgroenten met olie in een wokpan).
Maak ook van de vis of het vlees dunne reepjes en leg alles binnen handbereik.
Bereiding:
Vul een platte schaal/bak met lauw water en leg het eerste velletjes rijstpapier erin om te wellen tot het buigbaar is.
Haal het rijstpapier uit het water en leg op een snijplank of een natte theedoek.
Vul de onderste helft met een strookje groente en vis/vlees naar keuze en rol op als een loempia. Vouw eerst de buitenste flappen naar binnen en begin dan pas te rollen.
Maak het laatste stukje van het rijstpapier nat met wat water en laat even drogen.
Herhaal dit nog 7 keer en serveer met chili- of sojasaus.