Goed aan de gourmet

10-12-2020 door Vivendi diëtisten
Viva la Fitness Blog - Goed aan de gourmet -

Kerst en gourmetten. Die twee gaan hand in hand. Ook al zien de feestdagen er dit jaar wat anders uit, de kans is groot het gourmetstel weer tevoorschijn wordt getoverd. En dat hoeft niet altijd even ongezond te zijn! Met de volgende tips zorg jij ervoor dat je een op een verantwoorde, maar ook lekkere manier aan het gourmetten slaat.

 

Gourmetten kenmerkt zich door lekker, maar ook veel eten. Naderhand voelt het alsof je voor 3 dagen gegeten hebt. Wil je dit voorkomen? Ga dan eens met de volgende punten aan de slag:

 

Daarnaast is het aanbod op tafel natuurlijk van belang. Ben jij diegene die de boodschappen doet? Kijk eens wat voor bewuste keuzes jij dit jaar kan maken. Gourmet je bij anderen mee? Dan kun je altijd vragen of ze bepaalde producten in huis halen. Zet bijvoorbeeld volkoren stokbrood, snackgroenten (komkommer, paprika, wortel) en zelfgemaakte salades op tafel. Bij gezondere opties voor op de bakplaat kun je denken aan:

 

Door meer gezonde opties op tafel te zetten maak je de gezonde keus de makkelijke keus. Zo hoef je er niet te veel bij stil te staan en kom je op een gezondere manier de feestdagen door.

 

Fijne feestdagen en een gezonde groet,

Merel Coenders, diëtist in opleiding

Contacteer ons!
Meer weten?
The best project you'll ever work on is you!

Viva la Fitness Tilburg werkt samen met

Fysio Binnenstad Intenz Bedrijfsfitness Nederland Willem 2 Academie
Viva la Fitness Tilburg © 2021 - powered by BeweegR | website powered by ompria - design by French Made