Home
>
Voedingsbegeleiding
>
Voedingsbegeleiding met een diëtist en gewichtsconsulent bij Viva la Fitnes...

Voedingsbegeleiding met een diëtist en gewichtsconsulent bij Viva la Fitness!

Onze specialisten geloven in een praktische aanpak als het gaat om de voedingsbegeleiding van onze cliënten. We merken dat mensen dit nodig hebben om de balans in hun voedingspatroon terug te vinden. We geven onze cliënten buiten de persoonlijke afspraken handige tools mee om hun voeding bij te houden in de vorm van een online begeleidingssysteem waar je onder andere je voeding bij kunt houden en kan communiceren met de diëtist of gewichtsconsulent. Viva La Fitness heeft verschillende specialisten op het gebied van voeding in huis.

 

Wat is het verschil tussen een diëtist en gewichtsconsulent?

De behandeling die u van een diëtist krijgt is van een andere aard dan bij de gewichtsconsulent. Een belangrijk verschil is dat een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen. Een diëtist heeft de vierjarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond en is ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici. Iedere vijf jaar moet een ingeschreven diëtist laten zien dat ze voldoende werkervaring heeft opgedaan en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. De meeste zorgverzekeraars stellen inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici als eis voor het sluiten van een contract met een diëtist.

De volgende groepen mogen alleen behandeld worden door een diëtist: kinderen, zwangeren, obesitas (Body Mass Index [BMI] hoger dan 30), en eetstoornissen (zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder), COPD, voedselallergieën en voedselintoleranties, en andere aandoeningen die met voeding te maken hebben, zoals hoge bloeddruk, diabetes mellitus, hoog cholesterol.

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen met gewichtsproblemen te adviseren en te begeleiden. Dit betreft mensen met licht overgewicht met een Body Mass Index (BMI)* van 25 tot 30, waarbij geen andere aandoening(en) (co-morbiditeit) aanwezig is. De BMI is een maat voor verhouding tussen lengte en gewicht. Gewichtsconsulenten mogen kinderen met overgewicht alleen behandelen als zij hiervoor een erkende specialisatie afgerond hebben.

Wil je een afspraak maken met een voedingsspecialist? Klik hier ▸

Contacteer ons!
Meer weten?
The best project you'll ever work on is you!

Viva la Fitness Tilburg werkt samen met

Fysio Binnenstad Intenz Bedrijfsfitness Nederland Willem 2 Academie
Viva la Fitness Tilburg © 2021 - powered by BeweegR | website powered by ompria - design by French Made